woensdag 26 november 2014

4 weeks until christmas!

It's almost the time of the year when you may decorate your house in christmas style! Evenings are getting darker and days are getting colder. It's time for candels, plaids and hot chocolate! Let's be honest who doesn't LOVE christmas?? Here are some quick christmas teamed DIY's to make your house christmas ready!

What do you need?

Paper trees

  • book pages
  • cardboard
  • glue
  • large cocktail sticks



Pin your cocktailstick in a piece of cardboard and secure it with a drip of glue. Cut from the bookpages small and big squares. Pin the squares from big to smaller on your cocktailstick. Pin a small piece of cardboard followed by a square of bookpage. Add a star on top of your tree for the finishing touch.




  • wire
  • pearls
You can experiment a lot with this DIY. Just try some moves with the wire and hopefully in the end you'll have a christmas tree :)




  • snow spray
  • ribbon
  • jars
Spray the snow on your jar. After that you can draw in the 'snow' with your fingers. I made a heart and wrote the word X-mas. But at this point you can be very creatieve.

I started blogging in English as you can read. That's because more than 50% of my viewers are from other countries than the Netherlands. I think I have a long way to go until my English is as good as yours, english readers.

XX Lydia

woensdag 19 november 2014

going green!

Iedereen die mij al een tijdje volgt weet dat ik voor groen en duurzaam ben. Vooral als het gaat om kleding kunnen we nog veel verbeteren. In de kleding industrie is vaak veel mis omtrent arbeidsomstandigheden en milieu wetten. Om zo eerlijk mogelijk met kleding om te gaan probeer ik zelf mijn kleding te maken en zo min mogelijk nieuw te kopen. Klinkt allemaal heel mooi maar ik snap best dat dit heel moeilijk is of zelfs onmogelijk als je niet kunt naaien. Maar er is hoop! Ik liep deze week tegen een leuk concept aan en wil het graag met jullie delen.


Cool toch? Duurzaam, leuk en mooi. En ook nog haalbaar.

Je kunt natuurlijk ook zelf 2e hands kopen of met vriendinnen zussen etc delen/ lenen.

~Lydia~

zondag 16 november 2014

Hungary 2014!

Een week Hongarije met school. Het was geweldig maar kostte me wel veel energie. Ik had daarom ook geen tijd om ook maar iets te bloggen. Ik wil jullie toch een beetje meenemen in het Hongarije avontuur daarom hier een paar foto's van afgelopen week. Enjoy it!!















Laat me weten wat jij van Hongarije vindt of wat jou favo bestemming is!
XX Lydia

zaterdag 1 november 2014

Buy nothing new maand deel IV

Het is vandaag de eerste van november..... wacht november! Er is alweer een maand voorbij sinds ik mezelf heb voorgenomen niets nieuws te kopen. Een maand gaat snel als je veel dingen doet. Ik moet eerlijk zeggen een maand lang niets nieuws kopen doet wel wat met je. Ik ben veel meer gaan na denken over dingen die ik koop. Heb ik het wel nodig? Kan ik het zelf niet maken? Kan ik het niet lenen van iemand? Allemaal vragen die mij helpen om iets niet te snel te kopen. Maar zoals ik al zei de maand oktober is dit jaar om gevlogen! Ik ben niets te kort gekomen en heb ook niets gemist.


Een creatieve oplossing zoeken voor nieuwe kleding was geen probleem. Deze maand kocht ik tweedehands een blauwe bodywarmer en een rode broek. De rode broek heb ik veel gedragen deze maand. Rood is een echte herfst kleur en kan bijna niet ontbreken in je herfst garderobe. Ze zitten super lekker en zien er nog erg netjes uit. Ook kocht ik stof voor 2 rokjes en een trui. Die twee rokjes heb ik inmiddels af maar de trui moet nog gemaakt worden. 



Ook kocht ik deze maand een tweedehands lockmachine. Ik wilde al lange tijd een lockmachine omdat ik van plan ben om meer kleding te naaien. Dit is een goede zet geweest denk ik zelf. 
Het enige dat ik nieuw heb gekocht in oktober waren 3 artikelen van Søstrene Grene. Verder heb ik mezelf in kunnen houden. Deze maand heb ik dan ook geen impulsaankopen gedaan. Niets waar ik spijt van ga krijgen denk ik.

Ik vond het leuk om deze maand verslag te doen van mijn aankopen. Ik hoop dat jullie er ook van genoten hebben. Laat me weten wat je er van vond! Reacties zijn altijd welkom!
Update I, II en III

~Lydia~