donderdag 11 september 2014

Maxi skirt


Deze zomer zag je ze veel, de maxi skirts, ook voor het najaar kun je ze nog dragen. Ik heb er zelf een gemaakt dit voorjaar en kan niet wachten om hem aan jullie te laten zien. Je hoeft niet super handig met de naaimachine te zijn om deze rok te maken. En je kunt heel veel kanten op met je ontwerp. Zo kun je een wijde of een iets strakkere rok maken door de stof gewoon onderaan wat minder breder te knippen. Je kunt ook nog eindeloos variƫren met stoffen en printjes.


  • Stof naar keuze
  • Elastiek 
  • Naaimachine e.d


1) Meten
- Meet het deel van je heupen waar jij je rok wilt hebben, dit kan onder of boven je navel zijn. Doe wel tijdens het meten je duim tussen het meetlint zo kun je hem niet per ongeluk te klein maken. Je elastiek moet ook deze taille lengte hebben
- Meet nu van je taille tot enkels of tot de grond als je hem langer wilt hebben.

2) Knippen
De bovenkant van je rok moet 1,5x je taille worden. Zo krijg je een beetje plooitjes rondom. De lengte van je rok moet enkels-taille + 6 cm voor de zoom onderin en voor de tunnel(dus 2 voor de zoom en 4 voor de tunnel extra). En de onderkant van de rok kun je naar wens invullen. Als je niet zo'n wijde rok wilt is het goed om 160 cm aan te houden, dat heb ik ook gedaan.
Let op: Al deze maten zijn voor de hele rok dus moet je het nog delen door 2 voor alleen de voorkant of achterkant.


Vouw de stof dubbel en knip de rok uit de stof. Je krijgt zo twee gelijke, losse delen.

3) Naaien
Leg de delen op elkaar en naai en zig-zag de zijkanten. Voor de zekerheid kun je de rok nu even passen en eventueel aanpassen. Maak nu aan de bovenkant een tunnel ter breedte van je elastiek, bij mij was dit 2 cm. Haal het elastiek er doorheen en maak er een knoop in op de juiste maat. Nu hoef je alleen nog maar een zoom onderin te maken, ik heb een rolzoom, en klaar is de rok!




 Liked it? Laat het weten in de comments!

xx  Lydia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten