zondag 21 september 2014

Scones



Heerlijk aan het genieten van jullie weekend? Ik wel en zeker met dit recept. Een heerlijk hapje voor bij de thee. Het recept is heel makkelijk en snel. Ze zijn warm het lekkerst met een beetje jam of room. 

Scones komen uit Engeland en horen echt bij een high tea. Het is een deeg balletje, hard van buiten en heerlijk zacht van binnen.

IngrediĆ«nten: 

  • Bloem, 250 gram
  • Zout, 1/2 theelepel
  • Boter, 60 gram
  • Bak poeder, 2 theelepels
  • Melk, 150 ml
  • Boter of melk om de scones mee in te vetten.
Recept:

verwarm de oven voor op 220 graden. Bloem, zout en bakpoeder mengen met de boter. Dit kan met je handen of met een lepel. Vervolgens alle melk erdoor mengen en heel even kneden. Het deeg moet niet te stijf worden. Maak nu bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat. Besmeer ze met een beetje boter of melk voor een extra bruin kleurtje na het bakken.  Wanneer de oven warm is moeten ze er 10 minuten in. Als ze nog een beetje wit zijn na 10 minuten kunnen ze nog iets langer. Maar niet te lang want van binnen moeten ze zacht blijven!

Zo moet je deeg eruit zien.

Eet smakelijk!!

xx Lydia




  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten