zaterdag 25 oktober 2014

DIY tee dress

Eigenlijk is het een zomer jurkje maar met legging kan deze ook nog wel voor het najaar. En van de zomer maak ik er nog eentje met streepjes denk ik!



Dit project heb ik al heel lang liggen, het duurde eeuwen voordat ik het afgemaakt had. Eigenlijk is het heel makkelijk De meeste tijd zit in het tekenen en knippen. Omdat er niet een echt patroon is, is het een beetje passen en meten. Tip: knip eerst ruim, je kunt het altijd nog kleiner maken! 



1) Gebruik een hemdje en een kokerrok om het patroon te teken. Vouw de stof zo dat je twee keer een vouw krijgt. Aan de ene vouw teken je de voorkant en aan de andere de achterkant van je jurk. Teken ook 2 mouwen en het beleg voor de hals. Voor de mouwen heb ik een oud patroon uit de knip gebruikt als voorbeeld. Knip alle delen ruim uit, reken 1,5 tot 2 cm extra voor de zoom.
2) Leg de voor- en achterkant met de goede kant van de stof op elkaar. Naai nu de schoudernaden aan elkaar.
3) Naai vervolgens de mouwen aan het jurkje vast. Begin met spelden bij de schouder, zo voorkom je dat je mouw scheef aan je jurkje wordt gezet.
4) Nu kun je de zij-naden van het jurkje naaien. Begin Bij de mouw en eindig onderaan de jurk.
5) Vervolgens naai je het beleg van de hals aan elkaar vast.
6) Je kunt nu eventueel het beleg aan de hals rijgen en dan naaien. Maar je kunt ook na het spelden meteen beginnen met naaien.
7) Nu komt de afwerking. Stik de hals door en geef de onderkant van de jurk en de mouwen een rol zoompje.



Deze post is mede mogelijk gemaakt door Janne! Neem een kijkje op haar blog en steun haar door te liken of te delen!!


xx Lydia

Bron : merrick's art

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten