dinsdag 30 december 2014

DIY ombre pencil holders

>>English below<<

Deze vakantie heb ik mijn kamer een make-over gegeven. Ik heb, om mijn kamer meer mijn kamer te maken, een aantal DIY's gemaakt. Dit is er een van. De komende week zal ik er nog een paar posten. Ik hoop dat je het leuk vindt!

This holiday season I gave my room a make-over. I also did a few DIY's for a more personalized room. Here is one of them. I hope you enjoy it!!




 Bekijk het filmpje voor de beschrijving.

Watch the video for the tutorial.


Laat me weten wat jij er van vindt!

Let me know what you think of this DIY!

Xx Lydia

donderdag 18 december 2014

DIY winter pillows

This week I tried to make my room more winter ready. I added some lights and candles. But there was still too much of summer in my room. So I decided to give my pillows a quick make-over. One side of my pillow is bright (summer) and the other side is more winter like now.
And I tried something new, a tutorial on video! I have to admit, there is still a lot of practise to do. But I hope you like it!




Thanks for watching. Please share like and comment!
I love you all

~Lydia~



zaterdag 13 december 2014

2 weeks until christmas!

Here an other short DIY for this christmas. This time I'll show you how to make this cool unique christmas cards. You can send your family and friends a special christmas message with these cards.


  • Water paint
  • Brush
  • Water
  • Blank cards
Make stripes from dark and lighter paint for a cool ombre effect. Write the words in a darker color so it's better readable.

Leave a comment, it means a lot to me! 
I wish you all a merry christmas and a happy  2015!!

Xx Lydia






zaterdag 6 december 2014

Winter II knitting season

Winter, for me the time of warm drinks, cozy blankets and scarves.
Here a few inspirational pics for happy knits this winter!






Pattern here


You should definitely check their website out! Klik here for fair wool and unique fashion.

woensdag 26 november 2014

4 weeks until christmas!

It's almost the time of the year when you may decorate your house in christmas style! Evenings are getting darker and days are getting colder. It's time for candels, plaids and hot chocolate! Let's be honest who doesn't LOVE christmas?? Here are some quick christmas teamed DIY's to make your house christmas ready!

What do you need?

Paper trees

  • book pages
  • cardboard
  • glue
  • large cocktail sticks



Pin your cocktailstick in a piece of cardboard and secure it with a drip of glue. Cut from the bookpages small and big squares. Pin the squares from big to smaller on your cocktailstick. Pin a small piece of cardboard followed by a square of bookpage. Add a star on top of your tree for the finishing touch.




  • wire
  • pearls
You can experiment a lot with this DIY. Just try some moves with the wire and hopefully in the end you'll have a christmas tree :)




  • snow spray
  • ribbon
  • jars
Spray the snow on your jar. After that you can draw in the 'snow' with your fingers. I made a heart and wrote the word X-mas. But at this point you can be very creatieve.

I started blogging in English as you can read. That's because more than 50% of my viewers are from other countries than the Netherlands. I think I have a long way to go until my English is as good as yours, english readers.

XX Lydia

woensdag 19 november 2014

going green!

Iedereen die mij al een tijdje volgt weet dat ik voor groen en duurzaam ben. Vooral als het gaat om kleding kunnen we nog veel verbeteren. In de kleding industrie is vaak veel mis omtrent arbeidsomstandigheden en milieu wetten. Om zo eerlijk mogelijk met kleding om te gaan probeer ik zelf mijn kleding te maken en zo min mogelijk nieuw te kopen. Klinkt allemaal heel mooi maar ik snap best dat dit heel moeilijk is of zelfs onmogelijk als je niet kunt naaien. Maar er is hoop! Ik liep deze week tegen een leuk concept aan en wil het graag met jullie delen.


Cool toch? Duurzaam, leuk en mooi. En ook nog haalbaar.

Je kunt natuurlijk ook zelf 2e hands kopen of met vriendinnen zussen etc delen/ lenen.

~Lydia~

zondag 16 november 2014

Hungary 2014!

Een week Hongarije met school. Het was geweldig maar kostte me wel veel energie. Ik had daarom ook geen tijd om ook maar iets te bloggen. Ik wil jullie toch een beetje meenemen in het Hongarije avontuur daarom hier een paar foto's van afgelopen week. Enjoy it!!















Laat me weten wat jij van Hongarije vindt of wat jou favo bestemming is!
XX Lydia

zaterdag 1 november 2014

Buy nothing new maand deel IV

Het is vandaag de eerste van november..... wacht november! Er is alweer een maand voorbij sinds ik mezelf heb voorgenomen niets nieuws te kopen. Een maand gaat snel als je veel dingen doet. Ik moet eerlijk zeggen een maand lang niets nieuws kopen doet wel wat met je. Ik ben veel meer gaan na denken over dingen die ik koop. Heb ik het wel nodig? Kan ik het zelf niet maken? Kan ik het niet lenen van iemand? Allemaal vragen die mij helpen om iets niet te snel te kopen. Maar zoals ik al zei de maand oktober is dit jaar om gevlogen! Ik ben niets te kort gekomen en heb ook niets gemist.


Een creatieve oplossing zoeken voor nieuwe kleding was geen probleem. Deze maand kocht ik tweedehands een blauwe bodywarmer en een rode broek. De rode broek heb ik veel gedragen deze maand. Rood is een echte herfst kleur en kan bijna niet ontbreken in je herfst garderobe. Ze zitten super lekker en zien er nog erg netjes uit. Ook kocht ik stof voor 2 rokjes en een trui. Die twee rokjes heb ik inmiddels af maar de trui moet nog gemaakt worden. 



Ook kocht ik deze maand een tweedehands lockmachine. Ik wilde al lange tijd een lockmachine omdat ik van plan ben om meer kleding te naaien. Dit is een goede zet geweest denk ik zelf. 
Het enige dat ik nieuw heb gekocht in oktober waren 3 artikelen van Søstrene Grene. Verder heb ik mezelf in kunnen houden. Deze maand heb ik dan ook geen impulsaankopen gedaan. Niets waar ik spijt van ga krijgen denk ik.

Ik vond het leuk om deze maand verslag te doen van mijn aankopen. Ik hoop dat jullie er ook van genoten hebben. Laat me weten wat je er van vond! Reacties zijn altijd welkom!
Update I, II en III

~Lydia~



donderdag 30 oktober 2014

DIY candels


Het wordt al steeds eerder donker en je weet wat dat betekent... tijd voor kaarsen! Je kunt ze natuurlijk kopen maar je kunt ze ook op tal van manieren zelf maken. Vandaag laat ik er eentje zien. Ik heb nog een heleboel lont over dus misschien zit er binnenkort nog wel een DIY kaarsen maken in voor jullie. Het lijkt een beetje op koken dus ik had er veel plezier in. Je hebt nodig:


  • lont
  • kaarsvet
  • pannetje
  • potjes of mokken
  • dubbelzijdige tape
Als je dit jaar al een paar kaarsen hebt gebrand hoef je alleen nog maar lont te kopen. Want voor deze DIY heb ik oude kaarsen gebruikt en om gesmolten tot kaarsvet en zo nieuwe kaarsen gemaakt. 
Zet het pannetje met water op het gasfornuis en laat het water opwarmen. Let op het water mag niet koken!
Plak nu de lont vast op de bodem met de tape. Zo zorg je ervoor dat het in het vlammetje straks mooi in het midden brandt.

Zet het potje met restjes kaarsvet in het pannetje en wacht tot het helemaal gesmolten is. Als je wilt kun je het potje helemaal vullen door er meer kaarsvet in te gooien. Ik heb er voor gekozen om de potjes half tot driekwart te vullen. Haal het potje uit het pannetje en hang er een lont in. De lont moet boven het potje uitkomen, deze knip je later af. Laat het voorzichtig afkoelen tot dat het kaarsvet weer gestold is.
Wanneer het kaarsvet helemaal gestold is knip je de lont 1 cm boven het kaarsvet af.



Zoals je kunt zien heb ik ook een kaars in een mok gemaakt. Hier gaat wel wat meer kaarsvet in zitten maar dan heb je ook een kaars die lang mee gaat. Ik heb de potjes ook nog versiert met verf voor een extra gezellig licht.

~ Lydia~



zaterdag 25 oktober 2014

DIY tee dress

Eigenlijk is het een zomer jurkje maar met legging kan deze ook nog wel voor het najaar. En van de zomer maak ik er nog eentje met streepjes denk ik!



Dit project heb ik al heel lang liggen, het duurde eeuwen voordat ik het afgemaakt had. Eigenlijk is het heel makkelijk De meeste tijd zit in het tekenen en knippen. Omdat er niet een echt patroon is, is het een beetje passen en meten. Tip: knip eerst ruim, je kunt het altijd nog kleiner maken! 



1) Gebruik een hemdje en een kokerrok om het patroon te teken. Vouw de stof zo dat je twee keer een vouw krijgt. Aan de ene vouw teken je de voorkant en aan de andere de achterkant van je jurk. Teken ook 2 mouwen en het beleg voor de hals. Voor de mouwen heb ik een oud patroon uit de knip gebruikt als voorbeeld. Knip alle delen ruim uit, reken 1,5 tot 2 cm extra voor de zoom.
2) Leg de voor- en achterkant met de goede kant van de stof op elkaar. Naai nu de schoudernaden aan elkaar.
3) Naai vervolgens de mouwen aan het jurkje vast. Begin met spelden bij de schouder, zo voorkom je dat je mouw scheef aan je jurkje wordt gezet.
4) Nu kun je de zij-naden van het jurkje naaien. Begin Bij de mouw en eindig onderaan de jurk.
5) Vervolgens naai je het beleg van de hals aan elkaar vast.
6) Je kunt nu eventueel het beleg aan de hals rijgen en dan naaien. Maar je kunt ook na het spelden meteen beginnen met naaien.
7) Nu komt de afwerking. Stik de hals door en geef de onderkant van de jurk en de mouwen een rol zoompje.



Deze post is mede mogelijk gemaakt door Janne! Neem een kijkje op haar blog en steun haar door te liken of te delen!!


xx Lydia

Bron : merrick's art

















zondag 19 oktober 2014

DIY skater skirt

Een must have voor deze herfst, de skater skirt. In deze DIY  laat ik je zien hoe je er zelf een maakt. Je kunt eindeloos variëren met kleuren en stoffen. Dus in het voorjaar kun je met dit patroon nog een rokje maken.Voor deze rok heb ik een warme blauwe kleur gekozen, een beetje petrol. Een echte herfst kleur. De stof is een beetje dik en ook de structuur past bij het najaar. Want dat is nu toch echt wel begonnen.
Je stof moet een beetje rekbaar zijn. Als de stof rekbaar genoeg is hoef je niet eens een rits te maken. Dus hoe rekbaarder de stof hoe makkelijker het voor jou is om dit rokje te maken.


  • stof van minstens een meter
  • garen
  • schaar 
  • naaimachine
  • meetlint
  • spelden
  • papier om je patroon te tekenen


Meten
Meet je heup omvang en deel dit door 6.28. Meet de lengte die jij wilt hebben voor je rokje.
Het patroon
De afbeelding hier boven is je patroon. Vouw de stof 2 keer dubbel zodat je een vierkant krijgt. Het rode deel is je heup omvang gedeeld door 6.28. En het deel tussen de stippellijnen is de lengte van je rokje plus 1 cm extra voor je zoom.
Knippen en naaien
Knip nu langs de stippel lijnen. Je hebt als het goed is nu twee halve cirkels. Een soort mega donut als je ze tegen elkaar aan legt. Naai de twee helften aan elkaar. Knip nu een boord van 10 cm breed en je heup lengte lang. Voor de zekerheid 4 cm langer. Naai het boord aan de bovenkant van je rokje. Als je een elastische stof hebt hoef je in dit boord geen elastiek te doen of een rits te maken. Tot slot maak je een zoompje in de onderkant door 1 cm om te slaan en deze vast te naaien.



PFFF dat was me nog eens een uitdaging. Niet het naaien zelf, dat was is 2 uurtjes klaar met mijn nieuwe lockmachine. Het uitleggen aan jullie daar en tegen viel nog niet mee! Voor mij is het allemaal vanzelf sprekend maar voor veel van jullie niet weet ik. Ik hoop dat ik jullie zo genoeg heb kunnen helpen. Misschien heb je nog vragen, stel ze in de comments hier onder en ik geef jullie antwoord.
Nog even ter verduidelijking is hier een filmpje, wel in het engels maar dat moet te volgen zijn.

xx Lydia


vrijdag 17 oktober 2014

Buy nothing new deel III

Het is al de derde week van oktober en dus hoog tijd voor een nieuwe update van de bnn-maand. Tot nu toe is het me allemaal goed vergaan. Maar de vakantie is geweest en ik kon me niet helemaal aan mijn voorstel houden. Gister ben ik naar het stoffen spektakel in Groningen geweest. Een heleboel kraampjes met stoffen voor komende winter. Ik heb stof gekocht voor een rokje en een sweater. Maar stof kopen is anders dan nieuw kleding kopen. Toch? 
Ook liep ik langs Søstrene Grene Wie daar wel eens geweest is begrijpt mij vast wel. 
Een winkel vol leuke hebbedingetjes. Daar stond ik dan bij de kassa. Met mijn klosjes ijzer draad die ik echt graag 
wilde hebben. Ik begon me toch wel schuldig te voelen. Want echt een doel had ik nog niet voor die klosjes en het 
leuke draadmandje. Gelukkig zag ik bij de uitgang dit briefje hangen:



Toen ik dit las was ik gerustgesteld, er komen steeds meer winkels en merken die bewuster omgaan met mensenrechten en het milieu. Ik blijf volhouden, nog 2 weken en dan zit bnn-maand er alweer op. Maar ik denk dat ik door deze actie bewuster ga kopen. Jullie ook?

zie ook update I en II

zondag 12 oktober 2014

fabric storage

Ik heb leren naaien van mijn moeder ongeveer 5 jaar geleden. Ik vond het meteen leuk! En sinds dien ben ik nooit gestopt, ja tijdelijk als de naaimachine het niet deed. In die jaren heb ik ook al aardig wat stofjes verzameld. Maar waar laat je ze?
Mijn stofjes liggen al een tijdje in een mandje op een slordig stapeltje. Totaal niet overzichtelijk, ik wist ook niet wat ik had en wat ik er mee moest. Maar sinds vandaag heb ik alles weer op orde.
Wat heb je nodig?

  • archief mappen
  • doos 




Het is heel simpel. Je vouwt je stof op A4-formaat en stopt het tussen de map. De map hang je over de randen van je doos of bak. Het is wel belangrijk dat je mappen en doos de zelfde lengte of breedte hebben. De doos moet iets hoger zijn dan je mappen zodat je ze nog heen-en-weer kunt schuiven. Dat is alles, makkelijk hè!

xx Lydia

zaterdag 11 oktober 2014

Buy Nothing New maand deel II

Al bijna 2 weken heb ik niets nieuws gekocht! Het is makkelijker dan ik dacht. Af gelopen zaterdag heb ik kleding gekocht, niet nieuw maar zo goed als nieuw. En het was natuurlijk dierendag, dat kun je niet zomaar overslaan. Dus moest ik een creatief cadeautje maken voor mijn katten. En ze waren er blij mee! Bekijk hier de beschrijving van de katten tipi die ik maakte voor dieren dag van spullen die ik al had.



Deze afbeelding kwam ik tegen via Pinterest. Dat build something heb ik al gedaan, de tipi. Nu de andere dingen nog. Sew something gaat wat moeilijk denk ik want mijn naaimachine is er vorige week mee opgehouden. Daar moeten jullie dus nog even op wachten. Ik heb wel hele leuke ideeën voor wanneer mijn machientje er weer is! Dit was het voor vandaag. Ik hoop dat jullie ook minder kopen deze maand want het heeft alleen maar voordelen kwam ik deze week achter!!
Zie ook buy nothing new update I

xx Lydia

vrijdag 10 oktober 2014

DIY: cat tipi


Voor dierendag heb ik pas deze leuke katten tipi gemaakt. En het leuke is hij is elke avond in gebruik door onze kat Pip. Want dat komt ook nog wel eens voor, je hebt iets gekocht voor je kat en dan willen ze het niet hebben. Zo hebben we een krabpaal in huis die niet gebruikt wordt door die eigenwijze beestjes. Maar deze tipi was wel een succes. Kijk snel verder voor de beschrijving.

Dit heb je nodig:

  • 3 of 5 stokken
  • lap stof van 1.50 bij 1.50
  • naaimachine
Knip de rode halve cirkel uit de stof, de lengte moet twee keer de hoogte zijn. Dus bijvoorbeeld 1.50 lang en 0.75 hoog. Vouw de stof dubbel op de middelste blauwe lijn. Naai nu over die lijn heen zodat je een tunnel krijgt waar je stok doorheen kan. Doe dit ook bij de twee buitenste lijnen. Nu kan je het tentje in elkaar zetten door de sokken te schuiven. Bindt de stokken bovenin vast met een reep stof die je over hebt.
Leg een zacht kleedje of een kussentje in het tentje en de nieuwe slaapplek is af!

Dit is Pip in haar tentje.

Veel succes met knutselen!
xx Lydia




zondag 5 oktober 2014

10 favo pins van september

Zoals jullie misschien wel weten ben ik verslaafd aan Pinterest! (Het is niet een vervelende verslaving moet ik zeggen, en niemand heeft er last van hoor!) Hier haal ik al mijn inspiratie vandaan en deel ik mijn eigen inspiratie.  Je kunt plaatjes die je leuk vindt bewaren en later terugkijken. Dat terugkijken heb ik ook gedaan. Ik heb alle pins van de maand september weer bekeken en voor jullie een top 10 gemaakt. Hier onder kun je hem bekijken. Get inspired!
from: a pair of spares

from: design love fest

from: evenyaru

from: handmade charlotte

from: honestlywtf

from: muima.bigcartel

from: naturesdoorways



from: vanillaandlace

from: weheartit

Voordat ik al mijn pins had teruggekeken was ik meer dan een uur verder. Maar nu heb ik wel een heleboel inspiratie voor de komende tijd. En ik word altijd vrolijk en energiek van Pinterest. Ik hoop dat jullie ook vrolijk worden van deze plaatjes. volg mij op pinterest hier.

xx Lydia